greek sausages - greek loukaniko

Pastry

A recipe with rich flavours, ideally combined one with the other. A dish that can delude the lovers of pie and can handily gain the avid cheese fans!

Υλικά για 4 άτομα

4 μοσχαρίσια λουκανικα ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ με θυμάρι και κρασί
400 γρ. έτοιμη ή σπιτική σφολιάτα
200 γρ. κασέρι ,τριμμένο
180 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλάουρ
3-4 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
λίγο θυμάρι, τριμμένο
λίγο δενδρολίβανο
λίγο αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική ζύμη, την ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη σε φύλλο χοντρό. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο απλά το αποψύχετε.
Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας οβάλ ή ορθογώνιας φόρμας Κάνετε 4-5 χαρακιές σε κάθε λουκάνικα Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε πολύ ελαφρά τα λουκάνικα ολόκληρα και τα βγάζετε από το τηγάνι. Τα κρατάτε στην άκρη.
Στο λίπος του λουκάνικου ρίχνετε το βούτυρο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.

Χτυπάτε σε μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά, το θυμάρι, αλάτι και ιτιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά και το κρεμμύδι και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με σπάτουλα, μισοβυθίζοντας στο μείγμα τα λουκάνικα. Σκορπίζετε λίγο δεντρολίβανο πριν το ψήσιμο. Ψήνετε την πίτα στους 180 °C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα (περίπου για 40 λεπτά) και σερβίρετε.

Our Products

  • Small-bite sausages
    Small temptations, big enjoyments! Light flavor ideal for all hours around the day, for titbits, feasts, and parties.