greek sausages - greek loukaniko

Sausages with beans and pepper

See the legumes cooked in a much different way! The relish and the brilliance of sausage with leek are combined irreproachably with our traditional bean soup. A result that will astonish you.

Υλικά για 6 άτομα

3 λουκάνικα παραδοσιακά ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ με πράσο
450 γρ. φασόλια ξερά μικρά
3/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι νταματάκια, ψιλοκομμένα κονσέρβας
1 λίτρο ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός
Αλάτι, λίγη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκoμμένος

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά για 6' περίπου. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Κατόπιν βάζετε τα φασόλια και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος ρίχνετε τις πατάτες, την ντομάτα και το ζωμό λαχανικών.

Όταν το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την πάπρικα και το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30'-35'· Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό για να μαλακώσουν τα φασόλια. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας από πάνω με μαϊντανό.

Our Products

  • Small-bite sausages
    Small temptations, big enjoyments! Light flavor ideal for all hours around the day, for titbits, feasts, and parties.