Λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι

Θρούμπι, κύμινο και κόκκινο ξηρό κρασί
Λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι

Πριν από δεκαετίες ο παππούς Κωνσταντίνος ήρθε από την Καλαμάτα φέρνοντας μαζί του την αυθεντική συνταγή του λουκάνικου με πορτοκάλι. Αυτή τη συνταγή κληροδότησε στη συνέχεια στον γιό του και σας την προσφέρουμε μέχρι και σήμερα αγνή, αυτούσια και παραδοσιακή. Διαλεχτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος αναμειγνύονται με κύμινο, θρούμπι και κόλιανδρο ισορροπώντας άριστα το άρωμα που προσδίδει η φυσική φλούδα πορτοκαλιού. Όλα αυτά τα συστατικά ζυμώνονται μαζί με εκλεκτό κόκκινο κρασί και ωριμάζουν για 24 ώρες πριν γεμιστούν σε φυσικό χοιρινό έντερο, στεγνώσουν στον αέρα και τέλος καπνιστούν παραδοσιακά με ξύλο οξιάς. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την πίστη μας στην παράδοση με το κλασικό χωριάτικο λουκάνικο της Καλαμάτας. Δυνατό άρωμα και μοναδική γεύση που θα σας ξαφνιάσει!

Διαλεχτά κομμάτια από φρέσκο χοιρινό κρέας, φυσικά μπαχαρικά, αγνά υλικά, σπιτική φροντίδα.

Φωτογραφίες

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…