Λουκάνικα με λαχανικά στον φούρνο

Όταν αναμιγνύεις τα αρώματα από τα φρέσκα λαχανικά μαζί με τη σπιρτάδα και τα ιδιαίτερα υλικά του λουκάνικου ala ελληνικά… το αποτέλεσμα μοναδικό! Κάντε τα λαχανικά σας… ενδιαφέροντα και πείστε και τους πιο δύσκολους!

από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά

2 λουκάνικα ala ελληνικά Μουτεβελής
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
6 μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρια)
100 mlλευκό κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα ala ελληνικά Μουτεβελής σε διαγώνιες φέτες. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό  μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι, τα καρότα και την μελιτζάνα σε κυβάκια, τις πιπεριές σε τρίγωνα φιλετάκια και τα μικρά κρεμμυδάκια σε τέταρτα. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα ala ελληνικά Μουτεβελής για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αφήσουν τα αρώματα τους. Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους στο τηγάνι το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το σοταρισμένο λουκάνικο ala ελληνικά Μουτεβελής και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πορσελάνινο πυρέξ και τελειώνετε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 14-16 λεπτά.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…