Λουκάνικα με φασόλια και πιπεριά

Δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι! Η νοστιμιά και η σπιρτάδα του λουκάνικου με πράσο συνδυάζονται άψογα με την παραδοσιακή μας φασολάδα. Ένα αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει.

Υλικά για 6 άτομα

3 λουκάνικα παραδοσιακά ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ με πράσο
450 γρ. φασόλια ξερά μικρά
3/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι νταματάκια, ψιλοκομμένα κονσέρβας
1 λίτρο ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός
Αλάτι, λίγη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκoμμένος

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά για 6' περίπου. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Κατόπιν βάζετε τα φασόλια και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος ρίχνετε τις πατάτες, την ντομάτα και το ζωμό λαχανικών.

Όταν το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την πάπρικα και το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30'-35'· Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό για να μαλακώσουν τα φασόλια. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας από πάνω με μαϊντανό.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…