Λουκανικοπιτάκια σε Muffins

Ο Άκης Πετρετζίκης και ο συνεργάτης του Μάρκος Παπακωνσταντίνου μας τρελαίνουν με μία ιδιαίτερη συνταγή! Για το σπίτι, για το σχολείο, για τη δουλειά... αυτά τα αλμυρά κεκάκια με Κοζάκικα λουκάνικα θα σας μείνουν αξέχαστα!!!

από τον σεφ Μάρκο Παπακωνσταντίνου

 

 

 

 

 Υλικά

1 συσκευασία Χωριάτικα λουκάνικα «Μουτεβελής» Κοζάκικο καπνιστό με πάπρικα
250 ml γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
85 γρ. καλαμποκάλευρο
¼ κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
½ κ.γ. σόδα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο
100 γρ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 5' να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, τη μουστάρδα σε σκόνη και τη σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ζυμώνουμε και, μόλις δέσει η ζύμη, την βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα. Κόβουμε τα λουκάνικα σε 4 ίσα κομμάτια, τα χαράζουμε σταυρωτά από την επάνω μεριά και τους δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπαστούνι και το κόβουμε σε 12 ίσα μέρη. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε φόρμα για μάφιν, την οποία προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μάφιν ένα λουκάνικο, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30'.

ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 207

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: 'Ακης Πετρετζίκης
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Παραγωγή: MEGA

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…