Μακρόστενη τάρτα με λουκάνικο a la ελληνικά, σπανάκι και κασέρι

Μία τάρτα πέρα από τις συνηθισμένες. Ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο τραπέζι!

από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

 

 

 

 

 

Υλικά

1 λουκάνικο χωριάτικο ala Ελληνικά Μουτεβελής
250 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές θυμάρι
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 κρόκο
170 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την ζύμη:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια αλάτι
125 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια κρύο νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και κάνετε στην μέση μία μεγάλη λακκούβα.
Προσθέτετε το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, τον κρόκο και το νερό.
Ξεκινάτε με τα δάχτυλα σας να αναμιγνύετε τα υλικά μαζεύοντας σιγά-σιγά το αλεύρι από τις άκρες.
Όταν δημιουργηθεί μία ζύμη ξεκινάτε να την ζυμώνετε πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης και προς τα έξω.
Συνεχίζετε την διαδικασία για 5-6 λεπτά και μετά τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά.
Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ΟC για 12 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο λουκάνικο alaΕλληνικά Μουτεβελής σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο για 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε το λουκάνικο από το τηγάνι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά του και σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…