Πικάντικη Πίτσα

Προσθέστε πικάντικη γεύση στην πίτσα σας! Μία εύκολη συνταγή για σπιτική πίτσα όπου το λουκάνικο Καλαμάτας θα καταφέρει να απογειώσει γευστικά.

Υλικά για 4 άτομα

2 λουκάνικα ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ τ. Καλαμάτας
500 γρ. ζύμη για ψωμί (θα την αγοράσετε από το φούρνο ή 2 βάσεις για πίτσα)
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κρεμμύδι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη ή σπιτική σάλτσα ντομάτα
200 γρ. τυρί ματσαρέλα κομμένη σε φέτες
Φυλλαράκια μαϊντανού, λίγες ελιές
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C. Ζυμώνετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και μοιράζετε τη ζύμη σε δύο ταψιά (τις έτοιμες βάσεις απλώς τις τοποθετείτε σε λαδωμένα ταψιά). Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και την πιπεριά σε κομματάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα στις 2 βάσεις για πίτσα (χωρίς να φτάνετε μέχρι την άκρη). Μοιράζετε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και τις φέτες των τυριών και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τις ελιές. Ψήνετε για 35 λεπτά. Αν χρειάζεται σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η πίτσα και σερβίρετε αμέσως.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…