Λουκάνικα με πορτοκάλι και κόκκινο ξηρό κρασί σε πίτα

Ψήνεστε για μία αρωματική πίτα με χωριάτικα λουκάνικα; Ανατρεπτική, εκκεντρική με συνδυασμούς έκπληξη για κάθε ουρανίσκο!

από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη

 

 

 

 

Υλικά

1 συσκευασία φρέσκια ζύμη Κουρού
500 γρ. μανιτάρια
2 πράσα
300 γρ. γκούντα
200 γρ. κατίκι
4 αυγά
1 συσκευασία Χωριάτικα λουκάνικα «Μουτεβελής» Καλαμάτας με πορτοκάλι & κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. σιμιγδάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, αρωματίζουμε με θυμάρι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πράσο, προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη και, όταν μαλακώσει, το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τα μανιτάρια. Στο τέλος, σοτάρουμε χωρίς λάδι και τα λουκάνικα και, μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αυτά.

Τοποθετούμε το φύλλο κουρού πάνω σε μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια, το πράσο και τα λουκάνικα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τα αυγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πιπέρι και το σιμιγδάλι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα επάνω από τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με άνηθο και αλείφουμε περιμετρικά το φύλλο με κρόκο.

Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, πιέζουμε περιμετρικά ώστε να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους και διπλώνουμε τις άκρες. Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου.

Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40'.

ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 206

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: 'Ακης Πετρετζίκης
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Παραγωγή: MEGA

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…