Σφολιάτα αφράτη με λουκάνικα και τυριά

Μία συνταγή με πλούσιες γεύσεις που δένουν ιδανικά μεταξύ τους. Ένα πιάτο που μπορεί να ξεγελάσει τους λάτρεις της πίτας και να κερδίσει αβίαστα τους φανατικούς του τυριού!

Υλικά για 4 άτομα

4 μοσχαρίσια λουκανικα ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ με θυμάρι και κρασί
400 γρ. έτοιμη ή σπιτική σφολιάτα
200 γρ. κασέρι ,τριμμένο
180 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλάουρ
3-4 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
λίγο θυμάρι, τριμμένο
λίγο δενδρολίβανο
λίγο αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική ζύμη, την ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη σε φύλλο χοντρό. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο απλά το αποψύχετε.
Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας οβάλ ή ορθογώνιας φόρμας Κάνετε 4-5 χαρακιές σε κάθε λουκάνικα Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε πολύ ελαφρά τα λουκάνικα ολόκληρα και τα βγάζετε από το τηγάνι. Τα κρατάτε στην άκρη.
Στο λίπος του λουκάνικου ρίχνετε το βούτυρο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.

Χτυπάτε σε μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά, το θυμάρι, αλάτι και ιτιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά και το κρεμμύδι και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με σπάτουλα, μισοβυθίζοντας στο μείγμα τα λουκάνικα. Σκορπίζετε λίγο δεντρολίβανο πριν το ψήσιμο. Ψήνετε την πίτα στους 180 °C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα (περίπου για 40 λεπτά) και σερβίρετε.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…