Χωριάτικο φαγητό με λουκάνικα και πατάτες

Ένας τρόπος να μετατρέψετε ένα καθημερινό πιάτο στο αγαπημένο σας γεύμα! Τα μοναδικά αρώματα του λουκάνικου με πορτοκάλι δίνουν μία ξεχωριστή εκδοχή για τις πατάτες σας.

Υλικά για 4 άτομα

3 λουκάνικα ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ με πορτοκάλι
580 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι κύμινο
200 ml κόκκινο κρασί
Λίγο θρούμπι, αποξηραμένο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τους κύβους πατάτας σε αλατισμένο νερό για 1' και τους στραγγίζετε. Κόβετε ζεσταίνετε σε κατσαρόλα μιά κουταλιά λάδι και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 3 λεπτά.

Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, το πιπέρι, και το κύμινο και ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το θρούμπι. Βράζετε για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικο και ανακατεύετε για 4 - 5 λεπτά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με την υπόλοιπη πάπρικα.

Τα προϊόντα μας

  • a la... ελληνικά Χειροποίητα Λουκάνικα
    Mε οδηγό την ελληνική παράδοση, ο Δημήτρης Μουτεβελής δημιούργησε το λουκάνικο «a la... ελληνικά». Το χειροποίητο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα που θα αλλάξει την όψη του κλασσικού! Πικάντικη βαρελίσια φέτα (Π.Ο.Π.), φρεσκοτριμμένη ρίγανη, και λιαστή τομάτα Κυπαρισσίας…